top of page
  • roccaalmareltk

Kurgjärve spordilaager 2020

Siin spordilaagris ladusime põhja algavaks hooajaks. Et kõik saaksid aimu mis tegime, siis toome teieni kõikide päevade tegevused kronoloogilises järjekorras.

1. päev

Elasime laagrisse sisse ning vaatasime üle kui tugevaks keegi on suvega saanud. Ümberjärve jooksu rada vajas tutvumist kus igaüks sai kujundada oma jooksu strateegia. Järvevesi oli 20C mis peale jooksu lausa kutsus ujuma. Nii saigi tehtud. Alustasime ka terve laagri vältava lauatennise püramiidturniiriga. Õhtut jäi lõpetama huvijuht.

2. päev

Hommik oli veidi jahedam, just nagu loodud kergeks lauatennise treeninguks. Jätkasime selle laagri läbivate teemadega nagu plank, ekspandrid, kõhulihased ja massaaz. Jooksime järveringi ning taas sai ujuda. Õhtune trenn oli jalgpalli ja pilatese päralt. Lõpetasime treeningpäeva kerge jooksu ja ujumisega. Päeva lõpetuseks toimus laagris maastikumäng

3.päev

Ilmad lähevad aina soojemaks ning päikeselisemateks. Kuna õhtul oli plaanis ümberjärvejooksu võistlus, siis hommikuseks trenniks tegime võrkpalli ja pioneeri. Kui pallimängudega ühele poole olime saanud, siis järgnesid tavapärased plangu, kõhulihaste ja ekspandri harjutused. Lõpetuseks kerge jooks ja ujumine. Õhtusel ümberjärvejooksul andsid kõik endast parima ning preemiaks ootas kuum saun ja suplus. Kui esimesel päeval pidasime Paul Oskari sünnipäeva, siis täna tõid Atsi vanemad tervele treeninggrupile värsked imemaitsvad shokolaadi-rosinakringlid ning kastitäie mustikaid. Nii saigi peale õhtusööki ka veel Atsi sünnipäev koos laulu ja kringliga maha peetud. Õhtu lõpetas taas huvijuht.

4.päev

Kuna eelnevad päevad olid olnud jooksude rohked ning neljandal päeval laagris ühtegi võistlust ettenähtud polnud, siis tegime matkapäeva. Ootas ju Suur Munamägi taasavastamist.Kuigi see matk kuulub meil traditsiooniliselt laagri juurde ning vanad olijad on seal tornis ka juba korduvalt käinud, oli seekord torni ronijaid pea pool grupist. Tegime ka traditsioonilise ühispildi. Õhtuse trenni tegid vanemad trennilised jõusaalis ning nooremad mängisid pioneeri. Samuti toimus terve päeva vältel lauatennise püramiidturniir.

5.päev

Hommikul näitas kraadiklaas õues 24C. Etteruttavalt võib öelda, et kraadid tõusid päeva jooksul veelgi ning vilus näitas keskpäeval kraadiklaas 27C Tegime esimeses trennis paarisduatloni, mis oli ja on laste lemmik. Samas annab ka piisavalt koormust. Peale trenni möödus enamus aega vees möllates. Õhtuse trenni ajal toimus ülelaagriline mäkkejooksuvõistlus ning ujumisvõistlus. Kuna olime täna taas korrapidajad, siis said lapsed enne õhtusööki nautida ka saunamõnusid. Peale õhtusööki võttis huvijuht laagri kokku ning algas rahvastepalliturniir, mis kestis peaaegu öörahuni välja.

6.päev

Päev oli taas ilus. Hommikust treeningut alustasime nagu ikka plangu, ekspandri ja kõhulihaste harjutustega. Seal edasi tuli juba lauatennise treening. Peale lauatennist tegime järgmise päeva treeningu ettevalmistuseks testujumise. Sealt edasi said kõik aga juba vabalt supelda. Õhtuse treeningu ajal toimus ülelaagriline ringteatejooks. See ala on lastes alati palju elevust tekitanud ning sellest võistlusest ei taha keegi kõrvale jääda. Jookstakse ju ikkagi oma tiimi eest. Erinevalt eelmistest kordadest lookles rada metsavahel olles täis tõuse ja langusi. Väljakutse missugune! Peale võistlust võtsime tempo veidi rahulikumaks ning lapsed said järgmiseks päevaks ise torti meisterdada. Sellega aga õhtu veel ei lõppenud kuna huvijuhil oli plaanis lõpetada rahvastepalliturniir ning läbi viia viktoriin

7.päev

Laagri viimane täispikk päev. Tegime lastega erinevaid mänge mis ei nõudnud erilist füüsilist pingutust, kuid samas tuli liigutada halle ajukäärusid. Jätkasime jalgpalliga ning lõpetasime ujumistreeninguga. Õhtuse trenni ajal toimus meil grupisisene laagri lõpetamine, kus jagasime väljateenitud auhindu ja lasime endatehtud tordil heamaitsta. Päris õhtul toimus ka ülelaagriline lõpuõhtu, kus laagrivõistlusel võistelnud edukad sportlased said autasustatud. Järgnes lõpuõhtu :)

8.päev

Kojusõit! Läbi ta saigi - meie selleaastane spordilaager. Treenerid tänavad ja loodavad, et igaüks sai siit laagrist sportimisinnustust juurde.

Kõiki pilte saad vaadata SIIT

Aitäh fotograaf Kert Saarma'le!


bottom of page